Koe Hermien eindelijk gevangen

De limousinkoe Hermien is eindelijk gevangen. Het dier, dat bijna twee maanden rondzwierf in de bossen van Lettele (Overijssel), is met een geweer verdoofd door dierenartsen. Volgens een woordvoerster van eigenaar Herman Jansen bevindt Hermien zich nu bij kennis in een vrachtwagen en gaat ze morgen naar een rusthuis. De afgelopen dagen zorgde Hermien voor gevaar op de weg, dus het was nu echt wel nodig om in te grijpen. Hermien ontsnapte acht weken geleden toen ze op transport werd gezet voor de slacht. Lange tijd was ze in de bossen in Lettele op de vlucht voor dierenartsen met verdovingsgeweren en jagers. Ze liet zich vrijwel niet zien en kwam alleen ‘s nachts tevoorschijn om te eten in een nabijgelegen schuur met kalfjes. De koe kreeg op sociale media en in de pers zo veel aandacht dat er spontaan reddingsacties voor haar werden opgezet. De Partij voor de Dieren zette een crowdfundingsactie op om een levenslang verblijf van koe Hermien in het rusthuis te kunnen bekostigen. Die actie werd een enorm succes: binnen een paar dagen werd een bedrag van vijftigduizend euro ingezameld.

Lees ook:Koe Hermien niet terug naar slachthuis dankzij crowdfunding
Lees ook:Ontsnapte koe leeft al zes weken in bossen van Lettele
Lees ook:Knut de ijsbeer overleden
Lees ook:Britten op zoek naar kattenmoordenaar
Lees ook:Frans vaccin tegen konijnenziekte onderweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.