Koe Hermien niet terug naar slachthuis dankzij crowdfunding

De van de slacht ontsnapte vleeskoe Hermien zal niet opnieuw naar het slachthuis worden gebracht. Het dier, dat sinds haar uitbraak van zes weken geleden in de bossen van Lettele leeft, zal vrijgekocht worden van de boer. Dankzij een door de Partij voor de Dieren (PvdD) opgezette crowdfundingsactie, is in een dag al genoeg geld opgehaald om het dier te redden. Dit meldt Tweede Kamerlid Esther Ouwehand vrijdag aan nieuwssite NU.nl. Hermien ontsnapte zes weken geleden van de slacht en leeft sindsdien in de bossen van Lettele (gemeente Deventer). Tot dusver mislukken alle pogingen haar te vangen. Het uiteindelijke doel van de inzamelingsactie is om het dier te plaatsen in rusthuis De Leemweg in Friesland. Hier kan de nog jonge Hermien, die naar verwachting nog zo’n vijftien jaar te leven heeft, de rest van haar tijd doorbrengen.

Lees ook:Koe Hermien eindelijk gevangen
Lees ook:Ontsnapte koe leeft al zes weken in bossen van Lettele
Lees ook:Uit slachthuis ontsnapte koe overleden
Lees ook:Klopjacht op ontsnapte stier in Oostenrijk
Lees ook:Einde nabij voor illegale herten op Terschelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.