Frans vaccin tegen konijnenziekte onderweg

Dierenartsen, fokkers en liefhebbers van de langorige beestjes wachten met smart op een Frans vaccin tegen de nieuwe konijnenziekte VHD2. Naar verwachting wordt het vaccin medio volgende week beschikbaar voor de Nederlandse dierenartsen. De faculteit diergeneeskunde in Utrecht stelde vorige maand vast dat Nederland te maken heeft met een zeer besmettelijke, nieuwe variant van de konijnenziekte VHD. Het virus is voor mensen ongevaarlijk, maar doodt konijnen doorgaans binnen 2 dagen. Vrijwel alle bestaande vaccins zijn ineffectief tegen het nieuwe virus, maar blijkbaar kennen ze in Frankrijk een vaccin dat wel direct werkt.

Lees ook:Nieuwe variant VHD-virus dodelijk voor tamme konijnen
Lees ook:Voor het eerst Nederlandse haas overleden door nieuwe variant RHDV-virus
Lees ook:Inenting verplicht voor konijnen in kleindierenshows
Lees ook:Vlaamse vogelbeschermers vrezen uitbraak usutuvirus
Lees ook:Dodelijke kattenziekte in Honselersdijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.