Politie stopt met het inzetten van roofvogels en ratten

Roofvogels en ratten blijken minder geschikt voor politiewerk dan gedacht. Daarom stopt de politie met de inzet van de dieren. De gedachte was dat roofvogels zouden kunnen helpen bij het onderscheppen van ongewenste drones, terwijl ratten zouden kunnen bijdragen aan het opsporen van onder meer illegaal vuurwerk, nepsigaretten en menselijke botresten. De politie zegt woensdag echter dat de technische ontwikkelingen rond de drones zo snel gaan dat de inzet van de vogels niet het gewenste resultaat heeft. De ratten blijken na een proefperiode onvoldoende ingezet te kunnen worden voor de doelen waarvoor ze getraind waren. Vorig jaar kocht de politie zeearendkuikens en begon de organisatie met het opleiden van eigen vogelgeleiders. Het zelf trainen, houden en inzetten van de dieren bleek in de praktijk complexer en lastiger uitvoerbaar dan aanvankelijk was verwacht. Daarnaast vielen ook de kosten onverwacht hoog uit.

Lees ook:Roofvogels mogelijk ingezet tegen drones
Lees ook:Eerste roofvogels klaar voor inzet tegen drones
Lees ook:Nederlandse roofvogel treedt op als beveiliger NAVO-top
Lees ook:Politie met zeearend in Rotterdam voor huldiging Feyenoord
Lees ook:Roofvogels volgens valkenier niet geschikt voor neerhalen drones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.