Politie met zeearend in Rotterdam voor huldiging Feyenoord

Foto: Politie Rotterdam/Twitter

De politie was vandaag met een zeearend in Rotterdam aanwezig voor het geval er drones zouden worden ingezet tijdens de huldiging van Feyenoord. De zeearend is erop getraind om vliegende objecten zoals drones in de lucht te onderscheppen. Een drone met een camera kan prachtige beelden opleveren, maar het is vanwege de veiligheid niet toegestaan, zegt de politie. Voor de zekerheid werd er in de omgeving van het Stadhuisplein een zeearend achter de hand gehouden. Veel mensen in het toegestroomde publiek hebben het imposante dier ook daadwerkelijk gezien. De roofvogel hoefde overigens niet in actie te komen.

Lees ook:Rotterdam vanuit het oogpunt van een zeearend
Lees ook:Nederlandse roofvogel treedt op als beveiliger NAVO-top
Lees ook:Eerste roofvogels klaar voor inzet tegen drones
Lees ook:Roofvogels mogelijk ingezet tegen drones
Lees ook:Weggevlogen zeearend Beekse Bergen weer terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.