Nederlandse roofvogel treedt op als beveiliger NAVO-top

Nederland draagt met het leveren van een roofvogel een steentje bij aan de beveiliging van de NAVO-top die donderdag in Brussel plaatsvindt. Het dier van de Nederlandse politie wordt ingezet om eventuele drones uit de lucht te halen. De bijeenkomst van 29 regeringsleiders en staatshoofden, onder wie de Amerikaanse opperclown Donald Trump, gaat gepaard met een enorme veiligheidsoperatie. Vijandige drones kunnen een bedreiging vormen voor de veiligheid van de wereldleiders. De inzet van de roofvogel kan uitkomst bieden bij het onderscheppen van de vliegende gevaartes. Naast de inzet van de roofvogel zijn er ook een hoop andere veiligheidsmaatregelen genomen. De Belgische politie zet naar schatting ongeveer tweeduizend man in, terwijl Trump ook nog eens enkele honderden veiligheidsmedewerkers meebrengt.

Lees ook:Politie met zeearend in Rotterdam voor huldiging Feyenoord
Lees ook:Eerste roofvogels klaar voor inzet tegen drones
Lees ook:Politie stopt met het inzetten van roofvogels en ratten
Lees ook:Roofvogels mogelijk ingezet tegen drones
Lees ook:Drones kunnen helpen bij bescherming weidevogelnesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.