Eerste roofvogels klaar voor inzet tegen drones

Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd voordat roofvogels daadwerkelijk ingezet gaan worden om ongewenste en mogelijk gevaarlijke drones te onderscheppen. De koningen van het luchtruim worden al een tijdje getraind om de vliegende toestellen als prooi te zien. De gevederde jagers grijpen de drones uit het luchtruim en vliegen ermee naar een rustige plek op de grond. De eerste arenden zijn inmiddels al geslaagd voor hun examen en klaar voor een inzet in het veld. De vogels waar de politie nu mee vliegt, zijn van een particuliere organisatie. Van die vogels maken de gezagshoeders voorlopig gebruik tot de eigen vogels zijn opgeleid. De politie heeft inmiddels kuikens van de Amerikaanse zeearend aangeschaft. Deze eigen kweek kan vanaf volgende zomer op drones gaan jagen. Drones kunnen in potentie worden gebruikt om de openbare orde te verstoren of terroristische aanslagen te plegen.

Lees ook:Roofvogels mogelijk ingezet tegen drones
Lees ook:Politie stopt met het inzetten van roofvogels en ratten
Lees ook:Roofvogels volgens valkenier niet geschikt voor neerhalen drones
Lees ook:Koblenz gaat drones inzetten om ganzen te verjagen
Lees ook:Nederlandse roofvogel treedt op als beveiliger NAVO-top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.