Noorse jagers mogen meer wolven schieten

Noorse jagers mogen komende winter maximaal 26 wolven schieten. Dat heeft het ministerie van Milieuzaken van het land besloten. De wolven in het Scandinavische land vergrijpen zich geregeld aan schapen. In de eerste zes maanden van 2017 werden al 379 schapen gedood en dat cijfer stijgt de laatste jaren. Eén wolf zou dit jaar alleen al 225 dode schapen op zijn geweten hebben.’Afgelopen winter mochten de Noorse jagers twintig wolven doden, maar werden er uiteindelijk slechts acht dieren gedood. Volgens minister Vidar Helgesen vormen wolven in Noorwegen ‘een groeiend probleem’. Apart, want in Noorwegen leven vermoedelijk minder dan honderd exemplaren. De wolf (Canis lupus) staat op de Noorse lijst van bedreigde diersoorten zelfs te boek als ‘met uitsterven bedreigd’. In buurland Zweden leven naar schatting circa tweehonderd wolven. Het Noorse jachtseizoen begint op 1 oktober.

Lees ook:Steeds meer wolven in Duitsland
Lees ook:Groningse schapen doodgebeten door wolf
Lees ook:Doodgereden dier in Overijssel was wolf
Lees ook:Zweedse jagers mogen twintig wolven schieten
Lees ook:Vijf wolven geboren in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.