Vijf wolven geboren in Artis

De wolven in de Amsterdamse dierentuin Artis hebben nieuwe aanwas voortgebracht. Enkele weken geleden werden vijf jongen geboren. De wolvenwelpen zijn gisteren voor het eerst uit hun hol geweest. De dierenverzorgers wisten al eerder dat er jongen waren geboren omdat er gepiep uit het hol was waargenomen, zo schrijft de dierentuin donderdag in een persbericht. De medewerker wist echter nog niet om hoeveel welpen het precies ging. Het duurt gemiddeld drie weken voor pasgeboren wolven kunnen lopen en voor het eerst de omgeving buiten hun geboortehol gaan verkennen. De wolven in Artis zijn Hudson Bay-wolven (Canis lupus hudsonicus), een in volwassen kleed volledig witte ondersoort van de grijze wolf. De welpen zijn nu nog grijs, maar worden uiteindelijk net zo wit als hun ouders. Als de wolven twee maanden oud zijn, kunnen ze ‘meehuilen’ met de rest van de roedel: toon houden lukt de beestjes in de eerste prille weken van hun bestaan namelijk nog niet. De komende tijd leren de welpen tijdens het spelen handelingen die ze later nodig hebben. Aan de hand van deze interacties, wordt ook hun status in de roedel bepaald. In een wolvenroedel heerst een strenge hiërarchie en krijgt alleen het alfakoppel jongen. De rest van de roedel helpt wel bij het beschermen, opvoeden en verzorgen van de welpen.

Bronnen: Nu.nl, AT5  

Lees ook:‘Gewone’ jaguarmoeder werpt twee zwarte welpen in Artis
Lees ook:Eerste beelden Artiswolfjes
Lees ook:Weer giraffe geboren in Artis
Lees ook:Cheetazesling Arnhem voor het eerst naar buiten
Lees ook:Giraffe geboren in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.