China verbiedt hondenvleesfestival Yulin

Foto: Maria Ly, Wikimedia Commons/CC BY 2.0

Het jaarlijkse hondenvleesfestival in de plaats Yulin is door de Chinese overheid verboden. Het is voortaan niet meer toegestaan om hondenvlees te verkopen in restaurants, op de straat of op markten. Het verbod gaat in op 15 juni, een week voordat het festival van start zou gaan, zo vermelden Chinese activisten en handelaren. Het verbod is waarschijnlijk een initiatief van Mo Gong Ming, de nieuwe partijsecretaris van Yulin. Hij wil het imago van de Chinese stad verbeteren. Het verbod is voorlopig wel tijdelijk van aard, maar zou de komende jaren een permanente status kunnen krijgen. Voorafgaand aan het festival worden veel honden van straat gehaald of gestolen van hun eigenaren. Sommige dieren hebben zelfs nog een halsband om. De honden worden vaak in erbarmelijke omstandigheden, bijvoorbeeld opeengepakt in kleine kratten, vervoerd naar Yulin en daar op weinig diervriendelijke wijze geslacht. Het festival heeft de laatste jaren geleid tot een stortvloed aan Chinese en internationale protesten.

Lees ook:Hondenvleesfestival Yulin toch van start
Lees ook:Veel Chinezen willen af van hondenvleesfestival in Yulin
Lees ook:Activisten redden duizenden honden van Chinees hondenvleesfestival
Lees ook:Chinezen gaan hond en kat mogelijk definitief van het menu halen
Lees ook:Taiwan verbiedt eten van honden- en kattenvlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.