Taiwan verbiedt eten van honden- en kattenvlees

Het Taiwanese parlement heeft woensdag een wet goedgekeurd die een einde moet maken aan de consumptie van honden en katten. De regering probeert met verschillende maatregelen het dierenwelzijn op het eiland te verbeteren. Er komt ook een verbod op de verkoop of het bezit van honden- en kattenvlees. Overtreders riskeren een boete van enkele duizenden euro’s, aldus AFP. Op het doden of mishandelen van dieren komt een hogere boete en in bepaalde gevallen zelfs een gevangenisstraf te staan. Volgens een parlementariër laat de nieuwe wetgeving zien dat ‘Taiwan hoge standaarden adopteert voor dierenwelzijn’. Net als op het Chinese vasteland, was honden- en kattenvlees tot een aantal decennia geleden een delicatesse in Taiwan. De laatste jaren is de consumptie echter flink teruggelopen. Volgens het parlement was de wettelijke bescherming van dieren nodig nadat op internet een aantal video’s was verschenen waarin dieren op schokkende wijze werden mishandeld.

Lees ook:Europees Parlement pleit voor strengere controles op dierenwelzijn
Lees ook:Chinezen gaan hond en kat mogelijk definitief van het menu halen
Lees ook:Smokkelaar opgepakt met ‘vleeskatten’
Lees ook:Een portie geroosterde cavia
Lees ook:Catalaanse stemming over verbod op stierengevechten gaat gewoon door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.