Activisten redden duizenden honden van Chinees hondenvleesfestival

Veilige plek

Activisten in China hebben zeker duizend honden gered van een wisse dood op het jaarlijkse hondenvleesfestival in de provincie Yulin. Verschillende actiegroepen kochten tijdens en in de aanloop naar het festival gekooide honden die bestemd waren voor de slacht. De dieren zijn op een veilige plek ondergebracht, zo meldt de activistengroep The Animal Hope & Wellness Foundation op Facebook. Ieder jaar worden naar schatting tienduizend honden verorberd op het festival. dat bedoeld is om de zonnewende – de langste dag op het noordelijk halfrond – te vieren. Hoewel verkopers op het festival vaak volhouden dat de honden op een humane wijze aan hun eind komen, beweren tegenstanders dat de dieren niet zelden levend gevild of doodgeslagen worden. Die laatste slachtmethode zou de smaak en kwaliteit van het vlees ten goede komen.

Minder draagvlak

De Chinezen zitten zelf ook een beetje in hun maag met het festival. Hoewel hondenvleess een traditionele delicatesse is in het Aziatische land, zijn de meeste Chinezen (naar schatting zo’n 65 procent van de bevolking) tegen het festival in Yulin. De lokale overheid van Yulin heeft zich inmiddels ook voorzichtig gedistantieerd van het evenement nadat zij een petitie voor afschaffing met elf miljoen handtekeningen ontving.

Lees ook:China verbiedt hondenvleesfestival Yulin
Lees ook:Hondenvleesfestival Yulin toch van start
Lees ook:Veel Chinezen willen af van hondenvleesfestival in Yulin
Lees ook:Indonesië en India grootste haaienslachters
Lees ook:Europees verbod op gekloond vlees mogelijk op komst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.