Nieuwe leider voor gorillagroep Apenheul

Foto: Apenheul

De gorillagroep in de Apenheul heeft een nieuwe leider. De zilverrug Bao Bao. die afkomstig is uit de Taiwanese Taipei Zoo, arriveerde gisteren in Apeldoorn. Hij volgt de 23-jarige zilverrug Jambo op, die verhuist naar een andere dierentuin. De afgelopen dertien jaar verwekte de huidige gorillaleider Jambo acht gezonde kinderen. Zijn genen zijn goed vertegenwoordigd onder de gorilla’s in de dierentuin, daarom is het volgens de Apenheul tijd voor een nieuwe leider. Drie zonen van Jambo verhuizen met hun vader mee. Waarheen is nog niet bekend. Bao Bao heeft nog niet eerder voor nakomelingen gezorgd. Ook heeft hij nog niet eerder een gorillagroep geleid. Hij verblijft momenteel nog achter de schermen, maar is inmiddels geïntroduceerd bij de eerste gorillavrouw. De komende tijd zal hij stap voor stap kennismaken met de andere gorillavrouwen.

Lees ook:Babyboom gorilla’s Apenheul
Lees ook:Nieuwe orang-oetan in Apenheul
Lees ook:Babygorilla geboren in Apenheul
Lees ook:Gorilla’s gebruiken geur om te communiceren
Lees ook:Neusaap in Apenheul overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.