Nieuwe orang-oetan in Apenheul

Foto: Apenheul

De Apenheul heeft een nieuwe orang-oetan. De 31-jarige man Kevin komt over van een Berlijnse dierentuin en moet in Apeldoorn voor nieuw nageslacht zorgen. De orang-oetans in de Apenheul hadden behoefte aan een nieuw groepshoofd nadat de oude leider Karl vorig jaar op 52-jarige leeftijd was overleden. Na Karls overlijden heeft het nog relatief jonge mannetje Amos (12) de leiding overgenomen en zich gekroond tot nieuwe orang-oetankoning. Maar Amos heeft zich volgens Frank Rietkerk, zoölogisch directeur van de Apenheul, nog niet helemaal ontwikkeld tot een gezaghebbende orang-oetankerel, een zogenaamde wangplatenman. Hij heeft bovendien ook nog niet voor nakomelingen gezorgd. Het dierenpark verwacht niet dat de aanwezigheid van twee volwassen mannelijke orang-oetans in de Apenheul voor problemen gaat zorgen.

Lees ook:Verdronken orang-oetan Apenheul werd opgejaagd door soortgenoten
Lees ook:Orang-oetan verdronken in Apenheul
Lees ook:Orang-oetan bouwt hangmat van dekens
Lees ook:Oudste orang-oetan van Nederland overleden
Lees ook:Aantal orang-oetans in Indonesië blijft dalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.