Babyboom gorilla’s Apenheul

Foto: Apenheul
De Apenheul krijgt er dit jaar ongehoord veel gorilla’s bij. Woensdag is de tweede baby van het jaar geboren, en er zijn er nog drie op komst. Het jonge vrouwtje Gyasi had de grote eer om gorillaleider Jambo te mogen ontvangen. Ze is bevallen van een dochter. Moeder en kind maken het goed. In april en juli zullen als het goed is in totaal nog drie baby-gorillaatjes ter wereld komen. Dat is een ongekend aantal, zo stelt de Apenheul in een verklaring. Het lijkt erop dat het aantal gorillababy’s het mondiale record gaat breken… Nog niet eerder waren in een dierentuin vijf gorilladames in één gorillagroep tegelijk zwanger. Een extra feestelijk tintje voor Apenheul, dat in 2011 maar liefst veertig jaar bestaat. De jonge gorillaleider Jambo (17) toont zich bovendien een goede vader voor de kleintjes.

Lees ook:Nieuwe leider voor gorillagroep Apenheul
Lees ook:Babygorilla geboren in Apenheul
Lees ook:Collectieve zwangerschap bonobovrouwtjes Apenheul
Lees ook:Grijspootdoeroecoeli geboren in Apenheul
Lees ook:Bonobo geboren in Apenheul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.