Panda’s Ouwehands Dierenpark heten Wu wen en Xing Ya

De twee panda’s die volgend jaar naar het Ouwehands Dierenpark in Rhenen komen heten Wu Wen (het vrouwtje) en Xing Ya (het mannetje). Dat heeft dierentuindirecteur Marcel Boekhoorn dinsdag onthuld. Tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima aan China, maakten de Chinezen bekend twee van de bedreigde dieren aan Nederland uit te lenen. De hoop is dat het paar in de dierentuin in Rhenen voor nakomelingen gaat zorgen. De naam Wu Wen betekent in het Nederlands ‘mooie krachtige wolk’, Xing Ya staat voor ‘elegante ster’. Alle voorbereidingen voor de komst van de panda’s, inclusief de bouw van het verblijf, zullen volgens Boekhoorn zeker nog wel een goed jaar in beslag nemen.

Lees ook:Reuzenpanda’s komen op 12 april naar Rhenen
Lees ook:Voor het eerst contact tussen reuzenpanda’s Ouwehands Dierenpark
Lees ook:Reuzenpanda geboren in Maleise dierentuin
Lees ook:Reuzenpanda’s Ouwehands Dierenpark voor het eerst naar buiten
Lees ook:Winter heeft heilzame werking op de voortplantingsdrang van panda’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.