Reuzenpanda’s Ouwehands Dierenpark voor het eerst naar buiten

Foto: Ouwehands Dierenpark

De reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya hebben afgelopen dinsdag aan het eind van de middag hun eerste stappen in de Nederlandse buitenlucht gezet. De beren mochten eindelijk naar buiten in het speciaal voor hen gebouwde Pandasia-verblijf in Ouwehands Dierenpark In Rhenen. De panda’s arriveerden op 12 april al in Nederland, maar moesten eerst nog uitrusten van de reis vanuit China en een poosje in quarantaine. De dieren hebben elk een eigen verblijf, want reuzenpanda’s zijn solitaire wezens die buiten de korte vruchtbaarheidsperiode (drie of vier dagen) niet zo gesteld zijn op elkaars gezelschap.

Lees ook:Reuzenpanda’s komen op 12 april naar Rhenen
Lees ook:Voor het eerst contact tussen reuzenpanda’s Ouwehands Dierenpark
Lees ook:China leent reuzenpanda’s uit aan Nederland
Lees ook:Chinese reuzenpanda’s op weg naar Australië
Lees ook:Pandaverblijf Ouwehands Dierenpark uitgeroepen tot beste ter wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.