Oudste wilde vogel heeft weer een ei gelegd

Foto: Wisdom de albatros, John Klavitter/U. S. Fish and Wildlife Service

Wisdom, een 67-jarige laysanalbatros, heeft opnieuw een ei gelegd. De vrouwtjesvogel kwam in november aan op haar vaste broedstek op de Midway-eilanden (noordelijke Stille Oceaan). Het ei komt als het goed is in februari uit. Als dat lukt, zou Wisdom al haar 39e of 40e kuiken ter wereld brengen. Een indrukwekkend aantal, aangezien albatrossen maar een ei per broedsel leggen. De vogels investeren ook veel tijd en energie aan het grootbrengen van hun nageslacht. Het leggen, produceren, broeden, beschermen en voeden neemt bij elkaar zo’n zeven maanden in beslag. In 1956 kreeg Wisdom een ring om haar poot. Naar schattig was ze op dat moment minimaal vijf jaar oud. Het zou kunnen dat de albatros nog ouder is dan 67, maar het is wel zeker dat dit de minimumleeftijd van de vogel is. Op het moment leeft Wisdom samen met een mannetje genaamd Akeakamai. Waarschijnlijk is dit haar tweede partner. Normaliter kiezen albatrossen een partner voor het leven, maar haar eerste levenspartner is al een tijd terug overleven. Albatrossen blijven hun hele leven lang vruchtbaar.

Lees ook:Oudste vogel ter wereld krijgt gezond kuiken
Lees ook:Oudste wilde albatros van de VS wordt opnieuw moeder
Lees ook:Oudste zeevogel ter wereld krijgt 37ste jong
Lees ook:Oudste wilde vogel krijgt mogelijk 37ste jong
Lees ook:Interessante zeevogeltentoonstelling in Zeist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.