Interessante zeevogeltentoonstelling in Zeist

Foto: Indische geelsnavelalbatros (Thalassarche carteri)

Geïnteresseerd in de veelzijdige wereld van de zeevogels? Dan is het een goed idee om de komende maanden eens een keer de expositie ‘Nomaden van de oceaan’ over albatrossen en stormvogels te bezoeken die nog tot en met 1 maart te bekijken is in het gebouw van de Vogelbescherming in Zeist. De foto’s die de hoofdmoot vormen van de expositie zijn gemaakt door Lex van Groningen, een natuurgids die jaarlijks afreist naar Antarctica om ondermeer deze zeevogels te beschermen, maar ook te fotograferen. De grote albatros heeft bijvoorbeeld een spanwijdte tot 3,5 meter, weegt rond de 10 kilogram en legt doorgaans slechts een enkel ei in twee jaar tijd. Negentien van de 22 albatrossoorten worden op dit moment met uitsterven bedreigd. Alleen al door de langelijn- en sleepnetvisserij sterven elk jaar zo’n 100.000 albatrossen. Maar ook het (plastic) zwerfvuil in de oceaan vormt een serieuze bedreiging voor deze magistrale vogels.

Lees ook:Albatrossen sterven massaal in visnetten
Lees ook:Oudste vogel ter wereld krijgt gezond kuiken
Lees ook:Oudste wilde vogel heeft weer een ei gelegd
Lees ook:Belgen hebben oudste albatros van de Noordzee
Lees ook:Oudste wilde albatros van de VS wordt opnieuw moeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.