Oudste zeevogel ter wereld krijgt 37ste jong

De laysanalbatros Wisdom, voor zover bekend de oudste zeevogel ter wereld, zal op 64-jarige leeftijd binnenkort haar 37ste kuiken krijgen. Onderzoekers zagen haar paren op het eiland Midway en verwachten dat ze binnenkort terugkomt om te broeden. Wisdom werd in 1956 geringd en was toen naar schatting vijf jaar oud. Inmiddels heeft ze zeker 36 jongen gehad. ”Met het oog op de dramatische afname van de zeevogelpopulatie wereldwijd, een daling van 70 procent sinds de jaren vijftig, is Wisdom een symbool van hoop en inspiratie geworden”, zei natuurbeschermer Dan Clark tegen Sky News. Meestal vormen albatrossen paartjes voor het leven, maar mede door haar hoge leeftijd heeft Wisdom hoogstwaarschijnlijk al meer mannetjes in haar leven gehad. De vrouwtjesvogel is ook een doorgewinterde oceaanreiziger en heeft gedurende haar leven meer dan negen miljoen kilometer afgelegd op zoek naar voedsel.

Lees ook:Oudste wilde vogel krijgt mogelijk 37ste jong
Lees ook:Oudste wilde vogel heeft weer een ei gelegd
Lees ook:Oudste vogel ter wereld krijgt gezond kuiken
Lees ook:Oudste wilde albatros van de VS wordt opnieuw moeder
Lees ook:Oudste kat ter wereld overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.