Oudste wilde albatros van de VS wordt opnieuw moeder

Foto: John Klavitter, United States Fish and Wildlife Service

De 60-jarige laysanalbatros (Phoebastri immutabilis) Wisdom is opnieuw moeder geworden. De vogel heeft een ei uitgebroed op een atol in de Stille Oceaan, melden Amerikaanse wetenschappers. Wisdom werd voor het eerst gespot in 1956 door ornitoloog Chandler Robbins van de United States Geological Survey (USGS). De albatros was toen ten hoogste vijf jaar oud en broedde vermoedelijk op haar eerste ei. De vogel kwam opnieuw in beeld in 2001. Wisdom is daarmee de oudste (bekende) wilde vogel in de Verenigde Staten. “Ze verkeert nog steeds in uitstekende conditie”, zegt wetenschapper Bruce Peterjohn. “Dat is misschien te verklaren door al de visolie die ze eet.” Albatrossen leggen slechts één ei per jaar. Het broeden en grootbrengen van het kuiken duurt ook zowat een jaar. Het Amerikaans-Canadese onderzoeksproject naar deze soort bestaat al negentig jaar.

Lees ook:Oudste wilde vogel heeft weer een ei gelegd
Lees ook:Oudste wilde vogel krijgt mogelijk 37ste jong
Lees ook:Oudste vogel ter wereld krijgt gezond kuiken
Lees ook:Oudste zeevogel ter wereld krijgt 37ste jong
Lees ook:Deadly white-nose syndrome arrives in Kentucky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.