Twee olifanten zwanger in DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort rekende al op een olifantenkalf dit jaar, maar krijgt er vrijwel zeker nog een tweede jonkie bij door de zwangerschap van vrouwtjesolifant olifant Kina. Hoofddierenverzorger Bas Aalders is ‘bijna zeker’ van het nieuws, zo laat de website van de dierentuin weten. De verzorgers constateren dat de borsten van Kina zich aan het ‘ontwikkelen’ zijn en haar cyclus uitblijft. In Amersfoort verwachten ze dat de jonge olifant in oktober ter wereld komt. Van de andere zwangere olifant, Indra, was al langer bekend dat zij een jong bij zich draagt. Dat olifantje zal vermoedelijk tussen half maart en half april ter wereld komen.

Lees ook:Olifantje geboren in dierenpark Amersfoort
Lees ook:Olifantje geboren in Dierenpark Amersfoort
Lees ook:De laatste goede reptielenmaand
Lees ook:Jonge wallaby Dierenpark Amersfoort laat zich pas na twee maanden zien
Lees ook:Tandwalvissen sporen prooi op met sonarstraal

Eén reactie op “Twee olifanten zwanger in DierenPark Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.