Drie Sumatraanse tijgertjes geboren in Indonesië

Foto: AFP
Een zeldzame Sumatraanse tijger heeft donderdag in een dierentuin in het westen van Indonesië het leven geschonken aan drie gezonde welpjes. Dat heeft de Taman Rimbo Zoo bekendgemaakt. Het dier baarde ook nog een vierde jong, maar dat overleed helaas direct na de geboorte. Sumatraanse tijgers staan op het punt van uitsterven als gevolg van ontbossing, stroperij en aanvaringen met boeren. Volgens het Wereld Natuur Fonds zijn er nog ongeveer vierhonderd Sumatraanse tijgers in leven. In de jaren zeventig van de vorige eeuw waren dat er nog duizend. Het is opmerkelijk dat de tijger drie welpjes heeft gebaard, omdat het zelden voorkomt dat de Sumatraanse tijger in gevangenschap nageslacht voortbrengt.

Lees ook:Tijgerwelpjes voor de toekomst
Lees ook:Tijgertjes geboren in Blijdorp
Lees ook:Sumatraanse tijger geboren in Amerikaanse dierentuin
Lees ook:‘Effectieve’ Siberische tijgerpopulatie gedaald tot veertien
Lees ook:WNF vestigt aandacht op het lot van de wilde tijger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.