Tijgertjes geboren in Blijdorp

In de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp zijn drie jonge tijgertjes geboren. De verzorgers vonden de jonkies vrijdagochtend in het kraamhol van de Sumatraanse tijger Alia. Een jong was zwak en stierf na korte tijd; de twee andere dieren maken het goed. Dat heeft Blijdorp laten weten. Hoewel het tweetal inmiddels moedermelk heeft gedronken, is het volgens de dierentuin nog even spannend of het goed blijft gaan. Het is voor de vijfjarige Alia namelijk de eerste keer dat ze jongen krijgt. En geregeld gaat het bij een eerste keer door onervarenheid niet goed. Het publiek krijgt de moeder en haar jongen zeker de eerste dagen nog niet te zien. De Sumatraanse tijger is in het wild een ernstig bedreigde diersoort. Volgens Blijdorp werden tijdens de laatste telling op Sumatra slechts 326 exemplaren gezien. In het fokprogramma van Europese dierentuinen staan ongeveer 100 tijgers in 45 dierentuinen geregistreerd. Het is voor het eerst in acht jaar dat in Blijdorp Sumatraanse tijgers ter wereld komen.

Lees ook:Drie Sumatraanse tijgertjes geboren in Indonesië
Lees ook:Tijgertweeling geboren in Burgers’ Zoo
Lees ook:Vier Sumatraanse tijgers geboren in Amerikaanse dierentuinen
Lees ook:Sumatraanse tijger geboren in Amerikaanse dierentuin
Lees ook:Zeldzaam aapje geboren in Diergaarde Blijdorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.