VVD’ers willen verbod op vleesnamen voor vleesvervangers

Liberale muggenzifters

Het is Nederland op zijn smalst: hoewel de wereld op veel plaatsen in brand staat, mensen worden vermoord door religieuze fanatici en er nog steeds dagelijks grote lappen oerwoud worden platgewalst, maakt de VVD zich druk over de benaming van vegetarische vleesvervangers. Dat die duivelse producten vaak de naam schnitzel of worst dragen zit onze liberale muggenzifters zelfs zo hoog dat ze er Kamervragen over moeten stellen. De Kamerleden Eric Ziengs en Helma Lodders suggereren dat de etiketten op vleesvervangers misleidend kunnen zijn voor consumenten. Impliciet stellen ze hiermee dus ook dat een groot deel van de Nederlandse burgerbevolking analfabeet of oerdom is, want ik denk dat zelfs een niet bijster snuggere consument doorgaans wel weet of hij een echt stuk vlees of een vleesvervanger afrekent bij de plaatselijke buurtsuper. En al zou je een keer misgrijpen: het kan echt geen kwaad om het dagelijkse lapje vlees een keer over te slaan. Dat is namelijk goed voor het milieu en voor de luchtkwaliteit, twee zaken die de VVD graag opoffert aan het heilige mantra van continue economische groei in een wereld met eindige hulpbronnen.

Europees verbod

Maar zelfs een Nederlands verbod op misleidende productnamen gaat het bovengenoemde VVD-duo niet ver genoeg; de regering zou zich zelfs op Europees niveau moeten inzetten voor een dergelijke maatregel. Als Ziengs en Lodders echt iets nuttigs willen doen, zouden ze zich eens moeten buigen over echte problemen zoals de steeds terugkerende branden in megastallen of het preventief afmaken van duizenden dieren die gezondheidstechnisch niets mankeren. Of zouden de twee preken voor eigen parochie en stiekem aandelen hebben in Unox of andere vleesproducerende bedrijven? We hebben op regionaal en lokaal vlak namelijk al vaker gezien dat prominente VVD’ers nogal eens in de val van machtsmisbruik en belangenverstrengeling willen vallen…

Lees ook:Brussel wil klonen van dieren inperken
Lees ook:Meerderheid Europees Parlement wil betere bescherming voor commercieel gehouden konijnen
Lees ook:Meerderheid Europees Parlement tegen kloonvlees
Lees ook:Staatssecretaris Van Dijk ziet weinig in verbod kiloknallers
Lees ook:Europees Parlement roept Noorwegen op om te stoppen met commerciële walvisjacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.