Meerderheid Europees Parlement wil betere bescherming voor commercieel gehouden konijnen

Konijnen zouden moeten worden beschermd door Europese wetgeving, net zoals koeien, varkens en kippen. Door minimumeisen te stellen aan konijnenhouderijen kan veel, grotendeels onnodig dierenleed worden voorkomen. Een meerderheid van het Europees Parlement vroeg de Europese Commissie dinsdag met concrete voorstellen te komen om de naar schatting 330 miljoen (vlees)konijnen in de EU te beschermen. Zo zouden krappe kooien met een gazen bodem moeten worden verboden. Volgens EU-parlementariër Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren) bezwijkt ongeveer een kwart van de konijnen in dergelijke dieronvriendelijke ‘batterijkooien’.  Staatssecretaris Martijn van Dam (Landbouw) brak vorig jaar maart ook al een lans voor de bescherming van het welzijn van konijnen, kalkoenen en vissen.

Lees ook:Meerderheid Europees Parlement tegen kloonvlees
Lees ook:Europarlement gaat zich uitspreken over Japanse walvisjacht
Lees ook:Partij voor de Dieren wil dat Europa zich uitspreekt tegen Spaans stierenfestival
Lees ook:Eerste kievitsei gevonden in Schelluinen
Lees ook:Kabeljauw heeft het nog altijd lastig in Noordzee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.