Europees Parlement roept Noorwegen op om te stoppen met commerciële walvisjacht

Een ruime meerderheid van het Europees Parlement heeft een motie van de Partij voor de Dieren gesteund die Noorwegen oproept om de commerciële jacht op walvissen te staken. Daarnaast wil het Europarlement dat Noors walvisvlees niet langer via Europese havens naar Japan wordt verscheept. Sinds 1986 is de jacht op walvissen wereldwijd verboden, maar Noorwegen, Japan en IJsland weigeren om zich aan dit verbod te houden. Sinds de ingang van het verbod heeft Noorwegen al meer dan dertienduizend walvissen gedood. Dit jaar is het land van plan om een kleine duizend dieren te doden. Het Europees Parlement roept Noorwegen op om zich neer te leggen bij het internationale verbod. Het parlement kan het land alleen niet dwingen om te stoppen met de jacht, omdat Noorwegen geen lid is van de EU. Wel kan het Europees Parlement ervoor zorgen dat het walvisvlees niet via EU-havens vervoerd mag worden. Zo’n verbod kan de walvishandel wel degelijk schaden, want alleen in oktober van 2016 werd bijvoorbeeld al een kleine drieduizend kilo aan walvisvlees verscheept via havens in Duitsland, Frankrijk en Malta.

Lees ook:Europarlement gaat zich uitspreken over Japanse walvisjacht
Lees ook:Omstreden walvisjacht weer begonnen
Lees ook:Noorwegen verhoogt quotum walvisjacht
Lees ook:Partij voor de Dieren pleit voor stop op import Noors ‘walvisbont’
Lees ook:Japan legt walvisjacht stil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.