Weer een wolf in Nederland

Foto: Wolven in Nederland

Dinsdagochtend is een wolf gezien in Twente. De wolf kon vanuit een voertuig op korte afstand gefotografeerd worden. Experts van Wolven in Nederland en het Duitse Lupus Institut bevestigen dat het dier een kwestie daadwerkelijk een wolf is. Om het roofdier de broodnodige rust te geven, wordt de exacte locatie niet vrijgegeven. De Twentse waarneming is al de tweede wolvenwaarneming van dit nog prille jaar. Rond de jaarwisseling liep een gezenderde wolf door een groot deel van Oost-Nederland. Daarnaast liep recentelijk ook nog een wolf ongezien door delen van Limburg. Met deze waarneming blijkt wederom dat de wolf bezig is met een opmars naar Nederland. Deze opmars wordt gevoed door de gestage groei van de Duitse wolvenpopulatie. Sinds de eerste wolvenroedel in 2000 is de Duitse populatie gegroeid naar 60 roedels in het winterseizoen van 2016/2017.

Lees ook:Wolf gesignaleerd in Gelderland
Lees ook:Wolf gezien in Oost-Drenthe
Lees ook:Wolf rukt op richting Nederland
Lees ook:‘Nederlandse’ wolf doodgereden in Duitsland
Lees ook:Wolf nadert Limburg met rasse schreden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.