Volop reptielenleven in het veld

Hoewel het einde van het herpetoseizoen weer met rasse schreden nadert, is dit met name voor reptielen altijd een bijzonder interessante tijd van het jaar. Er is volop beweging, vooral omdat veel reptielen de laatste restjes nazomer proberen meet te pikken. Omdat het niet meer zo heel warm is, zijn ze bovendien ook eerder geneigd om op tamelijk open plekjes te zonnen. Bovendien vind je wat betreft slangen en hagedissen momenteel ook alle geslachten en leeftijdsgroepen in het veld. In de zomer zijn de mannetjesadders bijvoorbeeld dun gezaaid, maar omdat ze nu weer langzaam richting hun winterverblijven migreren en daarbij graag nog wat extra zon meepikken, vind je ze weer een stuk gemakkelijker. En het blijft ook altijd weer een genot om nieuw leven te begroeten in de vorm van jonge slangetjes en hagedisjes, beestjes die vaak pas een paar weken oud zijn. Ik vermaak dus voorlopig nog wel een paar weken aleer de echte herfst en het begin van de winter de donkerste tijd van het jaar zullen inluiden.

Lees ook:Gladde slang houdt van bewolkt en broeierig
Lees ook:Lenteweer maakt reptielen en amfibieën wakker
Lees ook:Mooie reptielenmaanden
Lees ook:Herpetofauna in het Meinweggebied
Lees ook:Beleef de Lente levert opnieuw mooie vogelbeelden op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.