Keizersmantel terug in Nederland

Foto: Wikimedia Commons/CC BY 2.5

De keizersmantel  (Argynnis paphia), een oranje parelmoervlinder die eerder officieel uit Nederland was verdwenen, is weer terug. Dat meldt De Vlinderstichting in een bericht op Nature Today. Er kan inmiddels gesproken zelfs met recht gesproken worden over populaties in plaats van toevallige passanten. De keizersmantels worden met enige regelmaat gespot in de duinen. Zo zijn de fraaie diertjes onder meer te vinden in Meijendel, de Amsterdamse Waterleidingduinen en het Noordhollands Duinreservaat. Ook in Winterswijk vliegen de vlinders weer in groten getale rond.

Lees ook:Fijngevlekte eikensteltmot na 60 jaar herontdekt
Lees ook:Blauw weeskind waargenomen in Noordhollands Duinreservaat
Lees ook:Vlinderstand in duinen verslechterd
Lees ook:Vlinderexplosie verwacht in weekend
Lees ook:Dagpauwoog meest getelde vlinder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.