Dagpauwoog meest getelde vlinder

Veel Nederlanders hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de Nationale Tuinvlindertelling 2013. De teller van het evenement stond zondagavond rond 19:00 uur op 126.512 vlinders, geteld in 4906 tuinen. De dagpauwoog (zie foto), als je het mij vraagt zonder enige twijfel een van de mooiste soorten die we in Nederland hebben, werd het vaakst gezien, gevolgd door de gamma-uil (een zeer algemene nachtvlinder) en het klein koolwitje. Gemiddeld werden er 25 vlinders per tuin waargenomen, bijna een verdubbeling ten opzichte van de dertien van vorig jaar. Die toename had vooral te maken met het zonovergoten en warme weer, ideale omstandigheden voor vlinders.

Lees ook:Slecht vlinderjaar door temperatuurschommelingen
Lees ook:Meer dagvlindersoorten tevoorschijn
Lees ook:Nederlandse vlinderstand naar nieuw dieptepunt
Lees ook:Bruin zandoogje vaakst waargenomen vlinder in 2013
Lees ook:Ruim vijftigduizend vlinders gezien tijdens tuinvlindertelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.