Vlinderexplosie verwacht in weekend

Doordat de temperatuur in het weekend flink omhoog gaat schieten, zullen de vlinders de komende dagen massaal gaan vliegen. Volgens Natuurbericht.nl zitten ze al weken te wachten in hun pop op het aanbreken van de lente. In maart werden veel minder vlinders geteld dan in dezelfde maand vorig jaar, maar met het aanbreken van de lente zullen ze eindelijk in groten getale tevoorschijn gaan komen. Met name de zonneschijn en de massale bloei van waardplanten zijn triggers die vlinders aanzetten om te gaan vliegen. Citroenvlinders en kleine vossen zijn al in redelijke aantallen gezien, maar vanaf het weekend zullen vermoedelijk ook veel dagpauwogen, gehakkelde aurelia’s, oranjetipjes, bonte zandoogjes, kleine koolwitjes en atalanta’s actief worden. Ook de eerste nachtvlinders (vooral de voorjaarsuilen) worden vanaf komend weekend verwacht. Dat de natuur eindelijk ontwaakt is uit de wat verlengde winterrust is ook te zien aan de paddentrek. Nadat die weken heeft stilgelegen, is op veel plaatsen de tweede trekgolf inmiddels massaal in gang geschoten.

Lees ook:Zonovergoten weekend maakt vlinders wakker
Lees ook:Vlinders vliegen al volop door mooi voorjaarsweer
Lees ook:Citroenvlinders ontwaken uit winterslaap
Lees ook:Mogelijk volop vlinders met Kerstmis
Lees ook:Atalanta overwintert steeds vaker in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.