Man moet 280 uitgezette goudvissen uit gracht halen

Foto: Wikimedia Commons/publiek domein

Een man uit Veenendaal die vorig jaar 280 goudvissen uitzette in een gracht moet alle vissen weer uit het water halen. De dieren hebben namelijk een negatief effect op de flora en fauna van de Brouwersgracht. Daarom moet de man uiterlijk 8 april de goudvissen eigenhandig uit de gracht halen. Dat besluit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) maandag, aldus RTV Utrecht. De goudvissen worden in de grachten te groot en planten zich waarschijnlijk voort met kroeskarpers, waardoor die laatste vis als ‘pure’ soort uit de gracht kan verdwijnen. De Veenendaler zette vorig jaar de goudvissen uit om “de buurt wat op te fleuren”. Als het de man zelf niet lukt om de vissen te vangen zal de RVO dit op zijn kosten doen.

Lees ook:Goudvissen nemen Amerikaans meer over
Lees ook:Duizenden goudvissen uit Canadees waterbekken gehaald
Lees ook:Japanners kweken doorzichtige goudvissen
Lees ook:Bruinvis in grachten van Den Helder
Lees ook:Neushoorn uit reageerbuis moet soort redden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.