Japanners kweken doorzichtige goudvissen

Het klinkt als fictie of een grap, maar is toch echt waar. Japanse wetenschappers hebben het voor elkaar gekregen om doorzichtige goudvissen te kweken. De Japanse scheppers verwachten dat de vissen vooral in wetenschappelijke kringen gretig aftrek zullen vinden. De speciale goudvissen kunnen twee kilo zwaar worden. Dankzij de doorzichtige lijven kunnen onderzoekers bijvoorbeeld de werking van medicijnen op de voet volgen, zonder dat ze de dieren daarvoor hoeven te ontleden. Eerder werden al doorzichtige zebravissen gebruikt, die echter maar enkele centimeters lang worden. Daarnaast zijn goudvissen goedkoper om te houden dan de tropische zebravissen.

Lees ook:Goudvis overleeft zuurstofgebrek door melkzuur om te zetten in alcohol
Lees ook:Man moet 280 uitgezette goudvissen uit gracht halen
Lees ook:Goudvissen nemen Amerikaans meer over
Lees ook:Duizenden goudvissen uit Canadees waterbekken gehaald
Lees ook:Whale Whars: boeiende reality-tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.