Goudvissen nemen Amerikaans meer over

De autoriteiten in het Amerikaanse Boulder County (Colorado) zitten opgescheept met een flinke goudvissenplaag in een lokaal meer. Een handvol in het water gegooide goudvissen heeft zich enthousiast en razendsnel voortgeplant, waardoor er nu duizenden van de vissen in het oppervlaktewater rondzwemmen. Medewerkers van het verantwoordelijke natuurpark ontdekten vorige maand enorme groepen goudvissen in het meer. De waterpartij moet op termijn mogelijk helemaal worden leeggepompt om de plaag een halt te roepen, aldus een woordvoerster van de dienst Parks and Wildlife. Volgens experts van de dienst kan een verdere verspreiding van de vissen rampzalige gevolgen hebben. Zo kunnen de dieren bijvoorbeeld ziektes verspreiden onder andere diersoorten of als roofdieren ecosystemen verstoren. De overlevingskansen van amfibieën nemen bijvoorbeeld sterk af in wateren met veel vis. De dieren zijn vermoedelijk in het meer terechtgekomen toen iemand besloot om er zijn huisdieren te dumpen.

Lees ook:Man moet 280 uitgezette goudvissen uit gracht halen
Lees ook:Japanners kweken doorzichtige goudvissen
Lees ook:Goudvis overleeft zuurstofgebrek door melkzuur om te zetten in alcohol
Lees ook:Duizenden goudvissen uit Canadees waterbekken gehaald
Lees ook:Schimmelinfectie zaait dood en verderf onder Amerikaanse vleermuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.