Eiwit gevonden in oeroude dino

In een versteende rib van een Lufengosaurus  zijn eiwitresten gevonden. Extra opmerkelijk: het dier is al 195 miljoen jaar dood. De vondst werd gedaan door Chinese en Canadese wetenschappers en is beschreven in een publicatie in Nature Communications. Het dino-eiwit is het oudste dat ooit is gevonden. Daarnaast zijn ook nog sporen van een mineraal dat afkomstig is uit het bloed van de dinosauriër gevonden. De Canadese paleontoloog Robert Reisz hoopt met de vondst meer te weten te komen over de leefwijze van de dinosauriërs. Lufengosaurus was een planteneter die in het Vroeg-Jura leefde en het zuidwesten van wat nu China is bewoonde.

 

Lees ook:Tyrannosaurus rex had vermoedelijk lippen
Lees ook:Oudste dinosaurusembryo’s ooit ontdekt
Lees ook:Oudste dinosaurusnesten gevonden in Zuid-Afrika
Lees ook:Fossiel van ruim honderd jaar oude dino gevonden in Australië
Lees ook:Grootste dinobijtsporen ooit ontdekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.