Schorpioen in Tuincentrum Osdorp

Foto: Dierenambulance Amsterdam

Medewerkers van Tuincentrum Osdorp in Amsterdam hebben donderdagavond een schorpioen gevonden. Het dier bleek te zijn meegereisd uit het buitenland met een bestelling gedroogde kurk. Het gaat om een Europese zwarte schorpioen (Euscorpius flavicaudis), een soort die normaliter in het zuiden van Europa en Noord-Afrika leeft. Het dier wordt zo nu en dan aangetroffen rond het Nederlandse grensgebied. De steek van de schorpioen is niet heel giftig en voor mensen zonder een allergie hooguit pijnlijk. Medewerkers van het tuincentrum hebben de plaatselijke dierenambulance gebeld, zodat de schorpioen naar de Reptielenopvang (die dus blijkbaar ook geleedpotigen opvangt) in Zwanenburg kon worden gebracht.

Lees ook:Vrouw gestoken door schorpioen in Hamburgs hotel
Lees ook:Dierenambulance Amsterdam redt uit auto gegooide muizen
Lees ook:Exotische ibis duikt op in Rotterdamse achtertuin
Lees ook:Schorpioen zorgt voor vertraagde vlucht
Lees ook:Twee koningspythons gevonden op straat in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.