Exotische ibis duikt op in Rotterdamse achtertuin

Foto: Dierenambulance REO

Afgelopen paasmaandag kreeg de Rotterdamse dierenambulance in de avonduurtjes een melding over een wel heel exotische vogel in een achtertuin. Toen het personeel  op onderzoek uitging, bleek het om een heilige ibis (Threskiornis aethiopicus) te gaan. De soort dankt haar naam aan de oude Egyptenaren, die de ibis vereerden als een heilige soort. Het dier in Rotterdam liet zich vrij makkelijk pakken, zo meldt Dierenambulance REO. Na overleg met Diergaarde Blijdorp werd besloten om het dier tijdelijk over te brengen naar de opvanglocatie van de dierenambulance. Dinsdag zullen medewerkers van Diergaarde Blijdorp het dier komen bekijken om uit te zoeken  waar het vandaan komt. De vogel is geringd. Via het ringnummer moet blijken of de ibis uit de dierentuin afkomstig is.

Lees ook:Dierenambulance Amsterdam redt uit auto gegooide muizen
Lees ook:Geboorte Rotterdams ijsberenjong live te volgen via webcam
Lees ook:Blijdorp neemt afscheid van gorilla’s
Lees ook:Pestende olifant weg uit Blijdorp
Lees ook:Oudste krokodil van Blijdorp overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.