Chimpansee geboren in Artis

De vrouwtjeschimpansee Amber is in de Amsterdamse dierentuin Artis bevallen van een jong. Verzorgers troffen de kersverse moeder dinsdagochtend aan met haar pasgeboren baby op haar buik, omgeven door een nestje stro. Het jonge mensaapje maakt een kerngezonde indruk en weegt ongeveer anderhalve kilo. Het is nog niet te zeggen of de piepjonge chimpansee een meisje of een jongen is. De verzorgers houden de komende dagen scherp in de gaten of het chimpanseetje goed drinkt bij haar moeder. Vorig jaar overleed namelijk een jong van Amber al een week na de geboorte.

Lees ook:Chimpansee geboren in Dierenrijk Nuenen
Lees ook:Moederolifant valt pasgeboren jong aan
Lees ook:Panter Burgers’ Zoo eet pasgeboren welp op
Lees ook:Afrikaanse olifant geboren in Beekse Bergen
Lees ook:Olifantje geboren in Dierenpark Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.