Panter Burgers’ Zoo eet pasgeboren welp op

Een panter in Burgers’ Zoo in Arnhem heeft woensdag haar pasgeboren jong opgegeten. Dierverzorgers kwamen tot die ontdekking toen ze in het kraamhok van de panter gingen kijken. Ze hadden de tien dagen oude welp al een paar dagen niet meer gezien op beelden van een livestream, meldt het Arnhemse dierenpark. De Sri Lanka-panter kreeg haar eerste nest op nieuwjaarsdag. Op 4 januari overleed echter al de eerste welp, vooral omdat de moeder het jong niet verzorgde en alleen aandacht voor de andere welp reserveerde. Tot de dood van het eerste pantertje waren moeder en kinderen via een webcam in het hok te volgen. Daarna zette de dierentuin die camera uit voor publiek. Verzorgers konden nog wel zien wat er in het kraamhok gebeurde.

Lees ook:Pasgeboren pantertje overleden in Dierenpark Amersfoort
Lees ook:Tweede tijgertje geboren in Burgers’ Zoo
Lees ook:Chimpansee geboren in Artis
Lees ook:Moederolifant valt pasgeboren jong aan
Lees ook:Giraffe geboren in Artis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.