Afrikaanse olifant geboren in Beekse Bergen

Foto: Safaripark Beekse Bergen

Leuk babynieuws uit Safaripark Beekse Bergen in het Brabantse Hilvarenbeek: in het park is in de nacht van dinsdag op woensdag een Afrikaanse olifant geboren. Het meisje, dat de naam Madiba heeft meegekregen, en haar moeder Punda maken het volgens het park goed. Het is volgens Beekse Bergen de eerste levende geboorte van een Afrikaanse olifant in de Benelux ooit. Punda was maar liefst 680 dagen (bijna 23 maanden) drachtig. Ook voor olifanten, dieren die bekendstaan om hun lange draagtijd, is dat lang. Het olifantenjong gaf meteen een teken van leven en ging al vlug op zijn pootjes staan. Madiba toont zich volgens de verzorgers voorlopig een voorbeeldige moeder en gaat zorgzaam en zachtaardig met haar jong om. Als alles goed gaat, is de kleine olifant morgen al voor bezoekers te zien. Madiba verwijst naar de traditionele stamnaam van Nelson Mandela, de eerste zwarte president van Zuid-Afrika die eind 2013 overleed. De naam Madiba werd en wordt door velen liefkozend als bijnaam gebruikt voor Mandela, het symbool van de strijd tegen apartheid.

Lees ook:Beekse Bergen verwacht geboorte Afrikaanse olifant
Lees ook:Cheetavijfling geboren in Beekse Bergen
Lees ook:Bejaarde giraffe Beekse Bergen bevalt van jong
Lees ook:Neushoorn geboren in Beekse Bergen
Lees ook:Nubische giraffe geboren in Beekse Bergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.