Albert Heijn Liegebeest 2017

Illustratie: Wakker Dier

7500 stemmers hebben supermarktketen Albert Heijn uitgeroepen tot het grootste Liegebeest van 2017, de jaarlijks terugkerende en door Wakker Dier uitgeschreven verkiezing voor de meest misleidende claim over dierenwelzijn. Albert Heijn suggereerde in de Allerhande dat serranohamvarkens buiten in de wei lopen. In werkelijkheid zitten de dieren hun leven lang binnen en in hun eigen poep, aldus Wakker Dier. In totaal werden negentienduizend stemmen uitgebracht. In totaal waren er vijf genomineerden in de race. Albert Heijn was naast de serranoham ook genomineerd voor kweekzalm die very happy fish wordt genoemd. In werkelijkheid leven de vissen opgepropt in grote kweeknetten. Zuivelbedrijf Almhof was genomineerd omdat in bijna alle tv-reclames van de zuivel koeien in de wei te zien zijn, terwijl in werkelijkheid een groot gedeelte van de koeien binnen wordt gehouden. Rio Mare en Friesche Vlag pasten naar aanleiding van de verkiezing hun producten aan. Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, reageerde teleurgesteld op de uitverkiezing. Het bedrijf geeft toe dat de reclame misleidend en een vergissing was, maar verklaart dat Albert Heijn wel degelijk veel inspanningen doet om het dierenwelzijn te bevorderen.

Lees ook:AH, Friesche Vlag en Rio Mare genomineerd voor Liegebeestverkiezing 2017
Lees ook:Wakker Dier dient klacht in over misleidende kipreclame AH
Lees ook:Wakker Dier opnieuw op zoek naar liegebeesten
Lees ook:Geen zwijnenvlees bij Albert Heijn wegens radioactiviteit
Lees ook:Wakker Dier presenteert genomineerden Liegebeestverkiezing 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.