Geen zwijnenvlees bij Albert Heijn wegens radioactiviteit

Wie dit jaar met Kerstmis graag een wild zwijn naar binnen wil werken, vangt bij supermarktketen Albert Heijn in elk geval bot. Albert Heijn verkoopt geen zwijnenvlees omdat het deels gaat om radioactive etenswaren. Het zwijnenvlees dat Albert Heijn heeft ingekocht is afkomstig uit Midden-Europa, een regio die deels de wrange vruchten heeft geplukt van de kernramp in Tsjernobyl (1986). Zwijnen laven zich graag aan paddenstoelen, organismen die doorgaans veel radioactiviteit opnemen. Het negatieve koopadvies kwam volgens Albert Heijn van de leverancier van het wild. Vlees van Nederlandse wilde zwijnen is alleen verkrijgbaar bij speciaalzaken en voor de supermarktketen geen optie omdat er in Nederland gewoon te weing zwijnen leven om een betrouwbaar aanbod in alle vestigingen te garanderen. Hetzelfde geldt voor Frans zwijnenvlees, dat AH vorig jaar wel in de schappen had liggen.

Lees ook:Wakker Dier dient klacht in over misleidende kipreclame AH
Lees ook:Albert Heijn Liegebeest 2017
Lees ook:Supermarkten schieten bijen te hulp
Lees ook:Radioactieve wilde zwijnen in Zweden
Lees ook:Geen extra acties tegen Limburgse wilde zwijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.