Safaripark Beekse Bergen krijgt zeeleeuwen

Voor het eerst in de geschiedenis van Safaripark Beekse Bergen komen er zeezoogdieren naar het park. Nog voor de zomer zal het park zeven Californische zeeleeuwen (Zalophus californianus) verwelkomen. Volgens Beekse Bergen worden de dieren gehuisvest in het grootste verblijf voor zeezoogdieren in Europa. De zeeleeuwen verblijven nu nog in een dierentuin in het Portugese Lissabon. Bezoekers kunnen ze straks op meerdere plaatsen in het park zien: vanaf de boot tijdens een bootsafari of tijdens een voederpresentatie op het strand. Het park koppelt de komst van de zeeleeuwen aan een campagne rondom plastic afval in de oceanen. Voor zeeleeuwen, die voornamelijk in kustgebieden leven, is het zwerfafval op de stranden een groot gevaar. Onder meer tijdens de voederpresentaties gaat het park straks aandacht besteden aan deze problematiek. Naast de zeeleeuwen komen er over een aantal jaren ook Afrikaanse zeeberen naar de Beekse Bergen. Daar moet het publiek wel nog even op wachten, vooral omdat zeeberen moeilijker te trainen zijn dan zeeleeuwen.

Lees ook:Weggevlogen zeearend Beekse Bergen weer terug
Lees ook:Zeearend Beekse Bergen weggevlogen na ruzie met meeuwen
Lees ook:Zeehonden gebruiken snorharen als meetinstrumenten
Lees ook:Cheetavijfling geboren in Beekse Bergen
Lees ook:Giftige algen beschadigen hersenen zeeleeuwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.