Zeehonden gebruiken snorharen als meetinstrumenten

Het is al langer bekend dat de snorharen van zeehonden, zeeberen en zeeleeuwen uiterst gevoelige sensoren zijn die naast zicht, gehoor en reuk fungeren als een extra zintuigen. De zeezoogdieren blijken hun snorharen ook te gebruiken om in troebel water de grootte van objecten heel precies te bepalen. Dit proces verloopt vaak supersnel, want de dieren nemen vaak binnen enkele seconden de beslissing of een object bijvoorbeeld een mogelijke prooi is of niet. Zeehonden, zeeberen en zeeleeuwen gebruiken vooral het deel van hun snuit waar hun haren klein zijn en dicht op elkaar zitten. Aan de hand van het aantal snorharen dat wordt aangeraakt, kunnen ze inschatten of iets groot of klein is.

Lees ook:Safaripark Beekse Bergen krijgt zeeleeuwen
Lees ook:Charismatische zeeroofdieren
Lees ook:Grijze zeehonden doden bruinvissen
Lees ook:Kraaien en papegaaien leren objecten spelenderwijs te gebruiken als gereedschap
Lees ook:‘Zeeleeuwencamera’ levert bijdrage aan Australische natuurbescherming

2 reacties op “Zeehonden gebruiken snorharen als meetinstrumenten

  1. johan

    dom artikel. absoluut non-nieuws. een kind van 3 trekt dezelfde conclusie. is er echt iemand die hier onderzoek naar heeft gedaan en het ook nog eens heeft gepubliceerd? dat moet wel een volwassene met een chronisch gebrek aan hersenen geweest zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.