Cheetavijfling geboren in Beekse Bergen

Jachtluipaard Kate heeft in Safaripark Beekse Bergen een vijfling geworpen. Volgens het safaripark is dat een bijzondere gebeurtenis, want bij slechts vijftien procent van alle geboortes in Europese dierentuinen komen zoveel welpjes ter wereld. Moeder en jongen maken het tot nog toe goed, liet Beekse Bergen donderdag weten. Het duurt wel nog even voordat het publiek de kleintjes kan komen bewonderen. Jachtluipaarden worden namelijk blind geboren en pas na enkele weken preventief geënt en ontwormd. Voorlopig verblijven ze moeder achter de schermen. De afgelopen twee maanden had Beekse Bergen te maken met een ware ‘geboortegolf’. Er vond gezinsuitbreiding plaats bij de zwarte paardantilopen, impala’s, nijlantilopes, buffels, bantengs en giraffes.

 

Lees ook:Afrikaanse olifant geboren in Beekse Bergen
Lees ook:Neushoorn geboren in Beekse Bergen
Lees ook:Neushoorntje geboren in Beekse Bergen
Lees ook:Giraffes geboren in Beekse Bergen
Lees ook:Weggevlogen zeearend Beekse Bergen weer terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.