Thaise douane onderschept lading neushoornhoorns

Op een luchthaven van de Thaise hoofdstad Bangkok heeft de douane drie Vietnamezen opgepakt met vijftien hoorns van neushoorns in hun koffers. De geschatte marktwaarde van de hoorns bedraagt zo’n 360.000 euro. Volgens de Bangkok Post kwamen de beambten de smokkel op het spoor na een tip dat een lading hoorns met het vliegtuig vanuit Angola, via Ethiopië en Thailand, naar Vietnam werd vervoerd. Op de Thaise luchthaven Suvarnabhumi kon de douane de drie verdachten uiteindelijk in de kraag vatten. Thailand geldt als een prominente spil in de internationale handel van bedreigde (delen van) dieren en zeldzame planten. Het land, dat wel het verdrag inzake de bescherming van bedreigde soorten (CITES) heeft ondertekend, is onlangs gevraagd de illegale handel in bedreigde diersoorten te aan te pakken. Twee dagen geleden onderschepte de Thaise douane nog ivoor uit Congo. Ook werden deze maand 136 zeldzame schubdieren ontdekt die vanuit Myanmar en via Thailand naar China werden gesmokkeld.

Lees ook:Grote ivoorhandelaar opgepakt in Bangkok
Lees ook:Flinke lading ivoor onderschept in Thailand
Lees ook:Thaise politie neemt honderden beschermde diersoorten in beslag
Lees ook:Thaise handelaar in bedreigde dierproducten gepakt
Lees ook:Enorme hoeveelheid ivoor geconfisqueerd in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.