Grote ivoorhandelaar opgepakt in Bangkok

De Thaise douane heeft op het vliegveld van Bangkok vier koffers vol ivoor ontdekt. In totaal wogen de zestien stukken ivoor 90 kilo. De smokkelaar is een 62-jarige man uit Maleisië, die vanuit Ethiopië naar Bangkok vloog. Hij is aangehouden, terwijl het ivoor in beslag is genomen. Daarnaast had de man nog hoorns van bedreigde, Afrikaanse neushoornsoorten bij zich. De douane in Thailand speurt de laatste tijd zeer actief naar illegale ivoortransporten. Dit jaar is al ruim 3 ton ivoor opgespoord en in beslag genomen op de luchthaven Suvarnabhumi. Volgens TRAFFIC is het nu zaak dat de markten waar ivoor verkocht wordt, ook aangepakt worden. Handel in ivoor is sinds de jaren negentig verboden, omdat dieren er vaak voor gedood worden. Toch weten smokkelaars de slagtanden nog vaak over de grens te krijgen. Liefhebbers betalen voor ivoor grof geld.

Lees ook:Thaise douane onderschept lading neushoornhoorns
Lees ook:Thaise autoriteiten onderscheppen twee ton ivoor
Lees ook:Flinke lading ivoor onderschept in Thailand
Lees ook:Grote ivoorvangst in Duitsland
Lees ook:Amerikanen verpulveren zes ton ivoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.