Breedlipneushoorntje geboren in Burgers’ Zoo

Een leuke verrassing voor het Arnhemse dierenpark Burgers’ Zoo: afgelopen woensdag is op de safarivlakte een breedlipneushoorn geboren. Toen de dierverzorgers de groep neushoorns voor de nacht naar de stallen wilden halen, troffen ze het pasgeboren jong in het buitenverblijf aan. Dit is het eerste neushoornjong in Burgers’ Zoo dat buiten is geworpen. De kersverse moeder weigerde om zo kort na de bevalling naar de stallen te gaan, waarop de dierverzorgers de toegang tot de stal open hielden. Ergens in de loop van de nacht zijn moeder en zoon uit zichzelf naar de stal gelopen. De moeder en het jong krijgen voorlopig nog rust, maar zullen bij goed weer en een goede gezondheid over circa een week kennismaken met de andere hoefdieren op de Oost-Afrikaanse vlakte en het publiek.

Lees ook:Aardvarken geboren in Burgers’ Zoo
Lees ook:Panter Burgers’ Zoo eet pasgeboren welp op
Lees ook:Breedlipneushoorn geboren in Burgers’ Zoo
Lees ook:Grote miereneter geboren in Artis
Lees ook:Livestream van drachtige neushoorn in Burgers’ Zoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.