Aardvarken geboren in Burgers’ Zoo

Foto: Burgers’ Zoo

Bijzondere nieuwe aanwas voor Burgers’ Zoo: in het Arnhemse dierenpark is namelijk een aardvarken geboren. Het is sinds 2015 de tweede keer dat een aardvarkenjong in leven blijft, nadat jaren achter elkaar pasgeboren dieren snel doodgingen. Burgers’ is de enige dierentuin in Nederland die aardvarkens heeft. Aardvarkens (Orycteropus afer) zijn zoogdieren die een unieke orde binnen het dierenrijk vormen (en dus niet verwant zijn aan varkens), de Tubulidentata (buistandigen). Ze hebben geen verwanten onder nog levende zoogdieren. Om die reden bestaat er een fokprogramma voor de soort. Burgers’ Zoo coördineert dit programma voor Europa. Dierenverzorgers blijven voorlopig de hele dag bij het jonge aardvarken en de moeder in de buurt. ‘s Nachts gaat het aardvarkentje met een verzorger mee naar huis. Dat gebeurt omdat het jong nog maar 1453 gram weegt en de moeder zo’n zestig kilo. Als een groot aardvarken op het jong gaat liggen of staan, overleeft het diertje dat niet. Na vier maanden kan een jong aardvarken voor zichzelf zorgen.

Lees ook:Gorilla geboren in Burgers’ Zoo
Lees ook:Breedlipneushoorntje geboren in Burgers’ Zoo
Lees ook:Geheimzinnige miereneter van de Afrikaanse bush
Lees ook:Grote miereneter geboren in Artis
Lees ook:Neushoorn Izala bevalt van dochter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.